2017. április 18., kedd

Inovátori: írsky podnikateľ uvedenie dizajn v sedle

Jeho pokus, aby jazda na koni do 21. storočia prichádza v podobe ľahkej Bua sedle, nový pohľad na sedadle, ktorá využíva moderné materiály a výrobné technológie. V skutočnosti, že vytvára dve sedla: ten, ktorý vyhovuje jazdca, a druhý, ktorý bude lepšie zapadá do zvieraťa a umožňuje mu pohybovať freely.The inovátormi: Americkí vedci využiť silu odparujúci vody Viac

"bol som s použitím dokonale dobré sedla, ale neboli nijako zvlášť dobre. Ľudia nemali naozaj pýtať sa ich, pretože tam bol tak dlho, že sa práve stala normou, "hovorí írsky dizajnér.

Ryan, teraz 32, začal jazdiť kone vo veku päť, a súťažil vo všestrannosti a showjumping.Rovn ako ako ostatné, použil kožené sedlo, ktorý mal konštrukčné diel nazvaný "strom", ktorý podporil jazdca v rovnovážnej polohy a potom bola polstrovaná spodné tak, aby zodpovedala tvaru koňa. Problém videl s tradičnou sedlo bolo, že tento polotuhé objekt bol zakliesnený medzi dvoma veľmi odlišnými typmi tela - jazdca a koňa. Facebook Twitter Pinterest Martin Ryan s Bua sedla. Fotografie: Emer Fitzpatrick

"Máte úplne tuhý objekt na dynamický zvieraťa, a tak keď svaly koňa sa pohybujú, potom je to odolávanie to do určitej miery v závislosti na tom, ako dobre sa hodí koňa chrbát [Zatiaľ čo ak ponúknete o niečo väčšiu flexibilitu, dovoľujete si trochu viac voľnosti pre koňa. "Hoci sa sedlá len nedávno vydali na predaj, Ryan prišiel s originálnym dizajnom ako študent z Dublinu pred 10 rokmi. Myšlienka vychádzala z jeho podrobného štúdia biológie a pohybu koňa.

Strom nového sedla je kus termoplastického kompozitu ohýbaný do tvaru U, dizajn konzoly, ktorý účinne oddeľuje jednotku do dvoch rôznych sediel. Jedna časť sedla je prispôsobená jazdcovi a druhá strana zakriveného stromu je navrhnutá tak, aby sa prispôsobila koni chrbta, čo umožňuje rovnováhu pre jazdca a pohodlie pre koňa.K dispozícii je prírodný suspenzia, ako sa obe časti sú spojené na prednej strane. Farebná škála Facebook Twitter Pinterest Bua sedle je spôsobil trochu rozruch. Foto: Martin Ryan

To umožňuje váha jazdca byť rovnomernejšie rozdelené na zadnej strane koňa, dáva väčšiu tlmenie nárazov, kedy jazdec príde na zadnej strane, a dáva zviera väčšiu slobodu sťahovať, hovorí Ryan.

"vždy chcete jazdec byť rovnako prirodzené a pokiaľ možno bez a neobmedzuje pohyb, ale zároveň máte držať jazdca v tejto vyrovnanej pozície v záujme navádzať koňa.Ak máte dať nejaký kus odevu na vás, že sa obmedzí a potom budete musieť ísť a skok nad niečím, že sa nebude pomáhať vaše skákanie.

"Najlepšia situácia je, že nebude mať nič na konského chrbta, ale musíme niesť niekto, tak to je to, ako najlepšie to urobiť a stále umožňujú kôň mať voľný, neobmedzený pohyb ramena v prednej časti. Keď kôň skočí, musí pozbierať svoje predné nohy. - v prípade, že obmedzenie, nemôže zobrať svoje nohy a potom je väčšia pravdepodobnosť, že posiela plot "

Váženie 4.1kg ( 9lb), to je najľahší sedlo na trhu, ako hovorí, je značne pod priemerom 6-10kg pre konvenčné sediel.Tvar a veľkosť stromu sedla pokrýva 80% trhu a spoločnosť plánuje vyrábať rozdiely pri rozširovaní obchodu. K dispozícii je tiež nastaviteľné zavesenie na zadnej strane sedla, ktoré prepína medzi športovými a trekkingovými režimami. Modulový systém - pod ktorým môžu byť časti sedla vymenené a odtiahnuté - umožňuje jeho používanie pre rôzne jazdecké discipl� �ny.

Ryan a jeho partneri v spoločnosti Bua Sport dúfajú predovšetkým, aby predávali sedlo na pretekárov , Aj keď je vhodný aj pre vytrvalosť, poľovníctvo a voľný čas.To nie je myšlienka ideálne pre dostihy, hovorí, hoci tam sú plány na rozvoj verziu pre poníky a deti v budúcnosti.

Za cenu okolo 1500 £, že predáva na spodnom konci cenového rozpätia pre profesionálne stupeň sediel, ktorý zvyčajne predávajú v dňoch od £ 1,100 a £ 7,300, hovorí Ryan. Avšak, stále zostáva úplne mimo rozpočtu väčšiny jazdeckých škôl, ktoré zvyčajne idú lacnejšie možnosti okolo £ 300.

Od svojho uvedenia na trh v auguste, desať rokov potom, čo vyhral cenu za dizajn Dyson, 80 sedla boli predané, a írska spoločnosť predpokladá tržby vo výške € 1 m (£ 730,000) pre prvý rok.Veľká Británia je ďalší cieľ, povedal Ryan, kde 1,1m ľudia jazdiť na koni každý mesiac.

V Belgicku a Nemecku, jazdeck é aktivity poradie na druhom mieste za futbal popularity, povedal, a často amatéri budú používať profesionálne-grade vybavenie. Tento šport je stále konzervatívny však hovorí Ryan a zmena sa stáva pomaly. Pre niektoré, rôzne farby sediel Bua sú "šok do systému".

Na hlavný trh, aby prijali nový dizajn bude trvať až dva roky, Ryan hovorí, že potom, čo ľudia vidia, že sedlo vydrží. Že získala pozitívne recenzie od niektorých jazdcov.Sam Dempsey, írsky medzinárodné akcie jazdec, povedal, že je to krok vpred, aby jazda oveľa pohodlnejšie pre kone a pre neho ľahšie komunikáciu so zvieraťom.

Hodnota jazdeckého sektora vyskočil £ 3,8 mld v roku 2011 na 4,3 mld £ naprieč širokú škálu tovaru a služieb, podľa britského jazdeckého Trade Association. Šesť z 10 nadšenci sa zúčastňujú súťaží. Ženy tvoria 74% z jazdcov, a došlo k zvýšeniu počtu mladých ľudí, ktorí sa zúčastňujú.

Výda vky na predmety spojené s jazdeckých športov - klobúky, chrániče, oblečenie - sa zvýšil z 557 m £ v roku 2011 na 560 m £, podľa združenia.V minulom roku sa odhaduje, £ 3600 vynaložilo na každého koňa, v porovnaní s £ 2,650 v roku 2011.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése