2017. április 18., kedd

Košice posunul do finále Staňa, trenér Piešťan končí

Piešťany. S velkou dávkou emocí prožívali hokejisté ŠHK 37 Piešťany vypadnutí ze semifinálové série extraligové play off proti HC Košice.

Výsledek šestého vzájemného duelu posunul Košice po vítězství 2: 1 do sedmého Bet365-Podrobnosti finále v řadě, Piešťany si tak na historicky premiérovou účast v boji o titul budou muset ještě počkat. Přestože obhajoba loňského čtvrtého místa předznamenává pozitivní hodnocení sezóny, bezprostředně po zápase převládalo na domácí straně mírné zklamání.

Hokejisty ŠHK 37 Piešťany přivedl Milan Klement dvakrát po sobě na 4.místo v nejvyšší slovenské soutěži Tipsport extralize, ale o třetí průnik do semifinále v sérii se už nepokusí.

Svěřenců trenéra Milana Klementa sužovala od čtvrtého duelu série zejména chabá gólová efektivita. A možná ani ne právě ta, spíše kvalitní výkony Rastislava stanu v brance Košic. V posledních třech utkáních ho dokázali překonat pouze dvakrát, přičemž rozdíl mezi oběma brankami byl téměř 173 minut zápasového času.

"Staňa chytal výborně. Celkově byl pro Košice velkou oporou, ale i jejich hra byla systematická. V obraně byly agresivnější a v útoku nepříjemní.Musím uznat, že naši hru měli dobře zvládnutou a úspěšně její prvky eliminovali, "bilancoval trenér Klement.

Útočník Tibor Melichárek vstřelil dva z deseti gólů" havranů "v sérii. Zkušený útočník zažil v dresu Piešťan loňské vypadnutí po sedmi duelech semifinále s pozdějším mistrem ze Zvolena, tentokrát se cesta týmu za historickou finálovou účas tí skončila "už" po šesti. "Před začátkem série možná málokdo čekal, že budeme hrát s Košicemi až šest zápasů. Měli jsme to solidní rozehrané a velkého favorita jsme potrápili více, jak to sám čekal.Byly momenty, kdy jsme měli navrch, ale lépe to zvládli Košičané, "řekl 37-letý Melichárek.

Zkušený účastník extraligových vyraďovačiek ví, jak těžko se bilancuje celý ročník těsně po vypadnutí. A ještě k tomu před branami premiérového finále.

"Momentálně to nedokážu hodnotit. Košice nás však ničím nepřekvapily. Takový hokej hráli i v základní části a nebyl to žádný ofenzivní uragán, ale trpělivá disciplína. Na druhé straně, i oni byli nervózní, a to mohli být okamžiky pro nás.Cítili jsme, že mají z nás respekt, ale zaslouženě postoupili. "Finále opět nevyšlo

Oporami Piešťan nejen v základní části, ale iv celé play off byly brankáři. Po příchodu Martina Šúreka se zvýšila konkurence pro Tomáše Tomek a právě on dostal důvěru v závěrečném zápase sezóny. Ten však měl pro něj trpčí příchuť, jako by si sám přál.

Bet365-Bonus ihned po registraci

"Těžko se mi mluví. Chtěli jsme se vrátit do Steel arény bohužel nevyšlo to.


S jedním gólem se těžko vítězí, "hledal slova Tomek.Před začátkem sezóny by ho obhajoba loňské čtvrté příčky těšila, na jejím konci se však na účinkování dívá těžší a přísnější. "Bral bych čtvrté místo před sezónou, kdyby mi někdo řekl, že na něm skončíme. Opět jsme však byli před branami finále a opět to nevyšlo. Škoda, chtěli jsme trošku víc," dodal Tomek.

sázky na Bet365

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése